Składniki, których użyłam do wykonania zupy:
- ½ niewielkiej dyni,
- 1 tacka włoszczyzny,
- 2 porcje rosołowe,
- cebula,
- 2 marchewki,
- 3 duże łyżki kukurydzy,
- świeży czosnek,
- makaron sojowy,
- przyprawy.
Zaczynamy od przecięcia dyni i wydłubania pestek.
W tym czasie zalewamy dwie porcje rosołowe zimna woda i zagotowujemy. Po pól godziny zaczna pojawiać się szumowiny, które odławiamy.
Dynie kroimy w kostkę, resztę możemy np zamrozić na zime.
Gdy szumowiny z rosołku sa juz odłowione wrzucamy do niego opalone nad kuchenka cebulki.
Taki wywar gotujemy jeszcze przez godzinę, mięsko wyjmujemy i dodajemy pokrojona wloszczyzne i warzywa.
Dodajemy przyprawy; ostra i łagodna paprykę, chilli, swiezo zmielony pieprz, parę zabkow czosnku i gotujemy do czasu az warzywa zmiekna.
Na
końcu dodajemy dynie i również gotujemy
do miękkości, doprawiamy do smaku, jeśli zajdzie
potrzeba.
Pozostaje juz tylko ugotowanie makaronu oraz zmiksowanie zupy. Smacznego!
Zobacz również:
piękne zdjęcia! z takim makaronem na pewno musi być jeszcze lepsza, niż solo:)
OdpowiedzUsuń