Składniki na 6 plastrów (2 porcje) :
- ½ bakłażana,
- 1 szklanka mąki (ja użyłam typ 2000),
- 1,5 szklanki bułki tartej,
- 2 jajka,
- 2 jajka,
- sól, pieprz,
- olej.
Opcjonalnie ostry sos pomidorowy lub ketchup jako dip.
Krok 1: Bakłażana kroimy na plastry i panierujemy kolejno
tak samo jak kotlety schabowe, czyli najpierw w mące, rozbełtanych
jajkach z solą i pieprzem i na końcu w bułce
tartej.
Krok 2: Smażymy na oleju po 4/5 minut z każdej strony.
Smacznego :) I zapraszam na mój FANPAGE
uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńzwłaszcza z sosem czosnkowym
jutro kupuje bakłażana!:D
OdpowiedzUsuńBakłażan to niedoceniane warzywo
OdpowiedzUsuń