Pomidorki faszerowane indyczym mięsem mielonym - w środku sporo czosnku, marchewki i pietruszki, a na wierzchu Smażony Ser Wielkopolski :-)
Składniki (na 2 porcje):
- 6 średniej wielkości pomidorów,
- 500g mielonego mięsa z indyka,
- 1 marchewka,
- pęczek pietruszki,
- 1 cebula,
- 6 plastrów Smażonego Sera Wielkopolskiego,
- 3 ząbki czosnku,
- sol, pieprz, oregano, bazylia, czerwona papryka mielona,
- oliwa.
Krok 1: Cebule szklimy na oliwie, następnie dodajemy przyprawione mięso,
starta marchewkę, łyżkę posiekanej pietruszki i czosnek.
Krok 2: Z pomidorów ścinamy ok. 1 cm od góry i wydłubujemy miąższ,
faszerujemy gotowym mięskiem i nakładamy po plastrze sera. Ja użyłam sera firmy Frąckowiak.
Krok 3: Pomidorki układamy
w formie do pieczenia i zapiekamy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe :-) Zapraszam na mój FANPAGE.
smaczny przepis! ;D
OdpowiedzUsuńCo jak co ale zdjęcia to robisz takie że ślinka sama sie toczy :)
OdpowiedzUsuń