środa, 4 grudnia 2013

Pomidory faszerowane indyczym mięsem mielonym


Pomidorki faszerowane indyczym mięsem mielonym - w środku sporo czosnku, marchewki i pietruszki, a na wierzchu Smażony Ser Wielkopolski :-)



Składniki (na 2 porcje):

- 6 średniej wielkości pomidorów,
- 500g mielonego mięsa z indyka,
- 1 marchewka,
- pęczek pietruszki,
- 1 cebula,
- 6 plastrów Smażonego Sera Wielkopolskiego,
- 3 ząbki czosnku,
- sol, pieprz, oregano, bazylia, czerwona papryka mielona,
- oliwa.









Krok 1: Cebule szklimy na oliwie, następnie dodajemy przyprawione mięso, starta marchewkę, łyżkę posiekanej pietruszki i czosnek.

Krok 2: Z pomidorów ścinamy ok. 1 cm od góry i wydłubujemy miąższ, faszerujemy gotowym mięskiem i nakładamy po plastrze sera. Ja użyłam sera firmy Frąckowiak.

Krok 3:  Pomidorki układamy w formie do pieczenia i zapiekamy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.















Gotowe :-) Zapraszam na mój FANPAGE.





2 komentarze:

Smakowało?