sobota, 23 listopada 2013

Schab zapiekany w śmietanie z cebulą i słonecznikiem


Składniki:

- 400g schabu,
- 200g śmietany 18%,
- ½ czerwonej cebuli,
- ½ marchewki,
- 4 ząbki czosnku,
- przyprawy: sol, pieprz, oregano, bazylia, tarty majeranek, czerwona papryka,
- 2 łyżki słonecznika,
- oliwa,
- odrobina masła w kostce,
- opcjonalnie pomidorki cherry.

Krok 1: Dzień wcześniej marynujemy mięso w przyprawach, posiekanym czosnku i oliwie.

Krok 2: Na wysmarowanej masłem formie układamy pokrojona w plastry cebule, na którą nakładamy posoloną śmietanę. Na śmietanę wykładamy mięso, posypujemy startą marchewką i słonecznikiem.


Krok 3: Na śmietanę wykładamy mięso, posypujemy startą marchewką i słonecznikiem.


Krok 4: Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 190 stopni.


Klik: FANPAGE


1 komentarz:

Smakowało?