Składniki:
- 400g schabu,
- 200g śmietany 18%,
- ½ czerwonej cebuli,
- ½ marchewki,
- 4 ząbki czosnku,
- przyprawy: sol, pieprz, oregano, bazylia, tarty majeranek,
czerwona papryka,
- 2 łyżki słonecznika,
- oliwa,
- odrobina masła w kostce,
- opcjonalnie pomidorki cherry.
Krok 1: Dzień wcześniej marynujemy mięso w przyprawach,
posiekanym czosnku i oliwie.
Krok 2: Na wysmarowanej masłem formie układamy pokrojona w
plastry cebule, na którą nakładamy posoloną śmietanę. Na śmietanę wykładamy mięso,
posypujemy startą marchewką i słonecznikiem.
Krok 3: Na śmietanę wykładamy mięso, posypujemy startą marchewką i słonecznikiem.
Krok 4: Pieczemy przez 50 minut w temperaturze 190 stopni.
Klik: FANPAGE
Cudne!!!
OdpowiedzUsuń