Bardzo szybki przepis na danie dla czterech osób (lub dwóch
na dwa dni) z wykorzystaniem indyjskiego sosu firmy Patak’s.
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego z szynki,
- czerwona cebula,
- warzywa: posiekana marchewka, seler, groszek, grzyby mun,
papryka żółta i czerwona.
- słoik sosu Patak’s,
- oliwa,
- 4 ząbki czosnku,
- mielone przyprawy.
Posiekana cebulę podsmażamy na oliwie.
Przyprawione solą i pieprzem mięso dodajemy do cebuli, dodajemy posiekany czosnek i przyprawy.
Gdy mięso się zetnie dodajemy na patelnię pokrojone w paski
warzywa i czekamy aż zmiękną.
Następnie dodajemy sos i mieszamy wszystko razem, dusimy pod
przykryciem przez parę minut, jeśli to potrzebne to doprawiamy do smaku, jednak
sos jest na tyle aromatyczny, że w moim przypadku było to zbędne.
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smakowało?