poniedziałek, 11 listopada 2013

Fast Food: Gulasz z mięsa mielonego z sosem Patak's



Bardzo szybki przepis na danie dla czterech osób (lub dwóch na dwa dni) z wykorzystaniem indyjskiego sosu firmy Patak’s.

Składniki:

- 0,5 kg mięsa mielonego z szynki,
- czerwona cebula,
- warzywa: posiekana marchewka, seler, groszek, grzyby mun, papryka żółta i czerwona.
- słoik sosu Patak’s,
- oliwa,
- 4 ząbki czosnku,
- mielone przyprawy.

Posiekana cebulę podsmażamy na oliwie.


Przyprawione solą i pieprzem mięso dodajemy do cebuli, dodajemy posiekany czosnek i przyprawy.


Gdy mięso się zetnie dodajemy na patelnię pokrojone w paski warzywa i czekamy aż zmiękną.


Następnie dodajemy sos i mieszamy wszystko razem, dusimy pod przykryciem przez parę minut, jeśli to potrzebne to doprawiamy do smaku, jednak sos jest na tyle aromatyczny, że w moim przypadku było to zbędne.



Smacznego :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smakowało?