Co tu dużo mówić, po prostu uwielbiam bakłażany –
zestawienie z Górskim serem wydobywa z nich wyjątkowy smak.
Składniki:
- Opakowanie kruchego (ew. lub francuskiego ciasta),
- ½ bakłażana,
- 1 opakowanie Bryndzy Zakopiańskiej (w postaci do
smarowania),
- przyprawy mielone: czosnek, sol, pieprz, oregano,
pietruszka,
- białko jajka,
– łyżka soku z cytryny.
Krok 1: Formę wykładamy ciastem. Cienko pokrojonego
bakłażana układamy gęsto na cieście i skrapiamy go sokiem z cytryny. Na cieście
układamy kawałeczki sera i posypujemy przyprawami.
Krok 2: Ciasto smarujemy przy pomocy pędzelka białkiem z
jajka i pieczemy przez ok. 30 minut.
Gotowe :)
Musiało być wyborne ! :)
OdpowiedzUsuńbrzmi pysznie i tak inaczej niż zwykle ;)
OdpowiedzUsuńJa jeszcze nigdy w zyciu nie przygotowałam smacznego bakłażana :((
OdpowiedzUsuńTo zrob tak, pycha, wszystkim dzis smakowal :))
Usuń